Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Santorini - Képek képes leírás - Santorini.tlap.hu
részletek »

Santorini - Képek - Santorini.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: santorini.tlap.hu » Santorini - Képek
Keresés
Találatok száma - 6 db
Habkő lavina 2006

Habkő lavina 2006

A Mesza Vouno-hegyről a szikla odúkban lerakódott habkövet az eső télen kimossa és gleccser módjára ereszkedik a tenger felé. Mivel likacsos kő igen könnyű, az áramlatok egészen krétáig elsodorják. Szép képek.

Látkép Firáról

Látkép Firáról

Szantorini valóban a világ csodája! Beérkeztek a kalderába a tengerjáró hajók és rövidesen a turisták ellepi a szigetet. Szantorini, 2008, sz.) Nagyon szép képek, főleg ahogy a tenger elterül előttünk és a hajók látványa is felemelő.

Naplementében

Naplementében

Elmélkedés a kaldera szélén kezemben a Vinsanto borral. Az aranyhidak is elhalványulnak. Távolban a Nea Kameni vulkán (Szantorini, 2007, sz.) Nagyon szép naplementés képek, Szantorini sziget világáról.

NASA felvétel Szantoriniről

NASA felvétel Szantoriniről

Atlantisz egyik szigete a mai Szantorini lehetett. A NASA felvételen jól látszik a víz alatt, északkeleti irányban Ku. 1650.ben beomlott Kolumbosz vulkán sötét foltja. A Szantoriniről készített világűrfelvételen előbukkannak az elsüllyedt partszakaszok. (Clairy Palyvou régész után)

Rajz Théra (Szantorini) felrobbanásáról

Rajz Théra (Szantorini) felrobbanásáról

Kr. e. 1628 évvel ezelőtt felrobbant Théra szigetének vulkánja és a nyüzsgő bronzkori városokat eltemette. 75 köbkilométer hamu-gáz jutott a légtérbe. Iszonyatos pusztítást végzett. És így lett a mai állapotában a sziget.

Santorini képekben

Santorini képekben

Mesébe illő látványt nyújtanak ezek a jellegzetes mediterrán házak Oiában, Santorini szigetén. Pár Santorinin készült kép betekintést nyújt a sziget mindennapjaiban, hangulatába és varázslatába. Kellemes nézelődést kívánunk!

Tuti menü