Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Santorini linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Szantoríni - Xenola [6. oldal]
részletek »

Santorini képes leírás: Szantoríni - Xenola [6. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: santorini.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 91 db
Szantoríni, az elveszett Atlantisz

Szantoríni, az elveszett Atlantisz

Szantoríni, ahol a görög mondás szerint több a bor, mint a víz és ahol több a templom, mint a ház. A Kükládok szigetcsoport legdélebbi tagja. A kis égei-tengeri szigetnek sok neve van, hívhatjuk Théranak, Thira-nak vagy Fira-nak. Körülbelül 35000 éve hatalmas vulkanikus robbanás rázta meg a szigetet, ekkor egy félkör alakú kráter maradt belőle. Nagyon sok földrengés pusztított azóta is a szigeten, nem véletlen, hogy három szintesnél magasabb épületet nem is lehet itt építeni. Mivel múlathatjuk időnket ezen a csodálatos görög szigeten? - barangolhatunk Szantoríni utcáin, ahol minden sarkon találunk valami fényképeznivalót, a képeslapsziget fehér házai és kékre festett ablakai, ajtói messzeföldön híresek - heverészhetünk Szantoríni fekete homokú vulkánikus strandjain, pl. a Kamari öbölben, de ha a vörös színt szeretjük, akkor látogassunk el a Vörös strandra, ahol sötétvörös homokföveny vár minket, sárga vagy fehér homokot ne is keressünk a szigeten, mert úgysem találunk - szamaragolhatunk: mivel ezen a szigeten a görög mondás szerint több az öszvér, mint a férfi; a 300-400 méter magas kráterperemre épült városkákba a lustább turisták szamárháton is feljuthatnak - látogassunk el a szerelmesek városába, Oiaba, ahol a világ egyik legromantikusabb naplementéjében lehet részünk

Szantorini: fizikai-gazdasági földrajz

Szantorini: fizikai-gazdasági földrajz

A patkó vagy megtört kör alakú Szantorini szigetcsoport legnagyobb szigete a töredezett szélű holdsarló formájú Théra vagy Thíra. A kör észak-nyugati felén elterülő Thirasszia-sziget jóval kisebb, a délnyugat felőli kis Aszpronisszi pedig bezárja a patkó hajlatát az Égei-tenger felé. E három sziget, az egykori kráter szélei, képezik a hatalmas üstöt, a Kaldera medencéjét, melyből középen két másik sziget emelkedik ki, a Palea Kameni és a Nea Kameni. Ez utóbbi a még ma is aktív vulkán krátere. A sziget északnyugati részén húzódik a legfontosabb hegység, a Messza Vouno, melynek legmagasabb pontja az 550 méterre emelkedő Profitisz Iliasz. Ettől délre található a Gavrilosz, északra pedig a 350 m magas Megalo Vouno és a 340 m magas Mikrosz Profitisz Iliasz.

Theo Tours

Theo Tours

Sokan állítják, hogy Santorini Görögország legszebb szigete. Nem csoda - báját már az ógörög időszakban felfedezték és úgy nevezték kallisti - legszebb. Ha Santorinire életükben először hajóval érkeznek, a látvány melyben részesülnek, sokkal nagyobb hatású lesz, mint amit el tudtak valaha képzelni. Már messziről látszik a büszkén álló meredek szikla, melyen számtalan - picinek tűnő - fehér házikó áll. Közelebbről látszik, hogy a házak nem csak fehérek, de vidám, élénk színekben pompáznak. A sziget fővárosa Thira, továbbá Ia, Imerovigli és Firostefani faluk kerülnek leggyakrabban lencsevégre, majd a képeslapokra. A Kyklád szigetcsoport szigetei közül Santorini fekszik legdélebben és Görögország legnépszerűbb és legtöbbet látogatott szigetei közé tartozik. Vulkáni működés során jött létre, ennek köszönhetően természeti adottságai egészen egyedülállóak. Lélegzetelállító szépsége minden idelátogatót lenyűgöz. A félhold alakú sziget belső partvonala meredek sziklás. Aki a szigetnek ezt a részét választja, csodálatos panorámában lehet része. A külső partvonalon lakók élvezhetik a fekete vulkáni homokos és kavicsos partokat.

Utazás - Nyaralás - Santorini

Utazás - Nyaralás - Santorini

Területe mindössze 73 négyzetkilométer. I.e. második évezredben egy vulkanikus robbanás robbantotta be a sziget közepét, így hozva létre egy belső tengert, mely a hajók számára alkalmas kikötőként funkcionál jelenleg. Egyes teóriák szerint ehhez a szigethez kapcsolódik az Atlantisz legenda, az elsüllyedt világ legendája. A szigeten több birodalom is gyakorolta uralkodói befolyását az évezredek során. Csupán a görög szabadságharcot követően, 1830-ban lett ismét Görögország része. A sziget neve Szent Irént jelent, ezt a nevet a XIII. században kapta a térség, a névadók a velenceiek voltak. Jelenleg a sziget az egyik legnagyobb turista célpont, olyannyira, hogy nyáron problémát jelent az ivóvíz ellátás, továbbá a nagy látogatottság miatt komoly környezetvédelmi problémák vannak a térségben. A sziget fővárosa Fira, a vulkán majdnem teljesen függőleges peremére épült. A szórakozóhelyek teraszairól közvetlenül a kráterbe tekinthetünk. Nyáron benépesül a város, a kikötő telve van luxus óceánjárókkal. Sötétedés után a kráter oldala kivilágításra kerül a szórakozóhelyek révén, a látvány egyedülálló. A sziget legkedveltebb üdülővárosa Kamari, mely tíz kilométerre van Firától. Mindennel rendelkezik, ami egy nagy forgalmú üdülővárosban elvárt. Itt rendezik meg évente a híres jazz fesztivált.

Villa The Birds

Villa The Birds

Ezen fekszik az úton az ókori Thira alján Mesa Vouno hegy védelme alatt Katefiani kolostor. 300 méterre a szálloda és 500 m-re a lakások találhatóak a fekete vulkáni Perissa strandjától. A nagy édesvízi medence körül magas falak abszolút magányosságban. Körülvevő Villa virágok és az olajfák létrehoznak egy pihentető környezetet.

Xenola Utazási Iroda

Xenola Utazási Iroda

A Santorini sziget egyik legkedveltebb célpontunk, talán az egyik legszebb és legromantikusabb görög sziget. Vulkáni eredete miatt a belső partvonala helyenként több mint 100 méter magas, melynek tetejéről lélegzetelállító kilátás nyílik. A szigeten számtalan szórakozási lehetőség várja a vendégeket.

Tuti menü